Ik vermoed dementie bij een naaste; wat nu?

12 juli 2024

Heeft u het gevoel dat er de laatste tijd iets niet helemaal klopt met uw partner, ouder of een andere dierbare? Merkt u dat hij of zij dingen vergeet die eigenlijk heel gewoon zijn, zoals afspraken, namen of zelfs hoe dagelijkse taken uitgevoerd moeten worden.

Lees meer

Bibliotheek Dommeldal introduceert Boek-aan-huis service

25 juni 2024

Niet iedereen is in staat om zelfstandig naar de bibliotheek te gaan, ook al wil diegene heel graag een goed boek of tijdschrift uitzoeken, om mee naar huis te nemen. Bibliotheek Dommeldal wil deze groep mensen graag - letterlijk - tegemoetkomen, zodat ook zij kunnen genieten van de mooiste en nieuwste boeken.

Lees meer

Buurtgezinnen - gezinnen voor gezinnen

24 mei 2024

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin.

Lees meer

Zorgoppas, oppas voor zorgbehoevende kinderen

23 mei 2024

Waarom Zorgoppas? In Nederland zijn er 200.000 ouders met zorgbehoevende kinderen. Het vinden van een oppas is dan moeilijker dan normaal. Even het buurmeisje van 13 inschakelen is meestal geen optie. Door deze zware mantelzorgtaak krimpt het netwerk en is er geen ruimte om even op adem te komen.

Lees meer

Meertalig voorlezen - Bibliotheek Geldrop

21 mei 2024

Elke eerste vrijdag van de maand is er Voorleestijd in de bibliotheek in Geldrop. ’s Middags om 15:00 uur wordt er voorgelezen in een andere taal dan Nederlands voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Daarna wordt hetzelfde boek rond half 4 voorgelezen in het Nederlands.

Lees meer

Workshops Mantelzorgers

21 mei 2024

Mantelzorgers die zich gehoord voelen, zijn van onschatbare waarde in de zorgketen. Workshops voor mantelzorgers De workshops worden verzorgd door Sylvia Eickholt, bestuursvoorzitter van Het Momentum en voorheen mantelzorger voor haar moeder.  2 bijeenkomsten van elk 1,5 uur.

Lees meer

Geen plezier meer in uw werk? Dit kunt u doen.

30 april 2024

Voelt u zich niet meer tevreden op uw werk? Dat kan gebeuren en u bent zeker niet de enige. Soms voelen we ons ongelukkig op het werk en weten we niet goed wat we eraan kunnen doen. Misschien doet u steeds dezelfde taken en verveelt u zich. Of zijn er nieuwe collega's bij gekomen, waar u minder goed mee op kunt schieten.

Lees meer

Versterk je ouderrol; ga het gesprek aan over drugsgebruik met jouw kind(eren).

22 februari 2024

In de uitdagingen van het opvoeden is communicatie cruciaal. Vooral wanneer het gaat om gevoelige onderwerpen zoals alcohol, drugs, gokken, en gamen. Veel opvoeders vinden het moeilijk om hier met hun kinderen over te praten, begrijpelijk. Daarom heeft de GGD Hart voor Brabant en Novadic-Kentron in samenwerking met SKIP een korte animatievideo ontwikkeld.

Lees meer

Geslaagde opening van Onze Wegwijzer

06 november 2023

Op donderdag 26 oktober vierde Onze Wegwijzer haar opening. Een samenwerking tussen verschillende organisaties binnen de gemeente Geldrop-Mierlo waarbij het helpen van de inwoners centraal staat. Er is nu één loket waar alle inwoners van Geldrop-Mierlo terechtkunnen met vragen over wonen, financiën, welzijn en zorg.

Lees meer

Onze Wegwijzer, nu ook in de Weeffabriek!

18 oktober 2023

Wie een vraag heeft over wonen, welzijn, financiën of zorg, kan bij verschillende organisaties terecht. Deze organisaties zijn sinds januari al te vinden op deze website. Maar omdat het soms moeilijk is om de juiste organisatie te vinden, opent er in Geldrop-Mierlo een loket dat u kunt bezoeken.

Lees meer

QR Fit routes Geldrop-Mierlo

12 oktober 2023

Bewegen en sporten in de buitenruimte: QR Fit routes! Sporten en bewegen in de buitenruimte is populair! Een nieuwe en makkelijke manier van bewegen zijn QR Fit routes. Dankzij de beweegroutes kom je middels een gratis app in beweging en geniet je van de buitenlucht.

Lees meer

Heeft u moeite met lezen?

05 september 2023

Misschien schaamt u zich er enorm voor, of praat u er liever niet over, maar wanneer u moeite hebt met lezen, is het belangrijk om te weten dat u niet alleen bent. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, rekenen of het gebruik van een computer of smartphone.

Lees meer

Inclusiviteit, het is overal

22 augustus 2023

Sinds enkele jaren hoort u veel over inclusiviteit; het is in het nieuws, de politiek praat er over en misschien wordt het onderwerp ook bij u op de werkvloer besproken. Maar wat het nu preciés betekent, is vaak erg moeilijk te omschrijven. Als u het niet weet, is dat helemaal niet erg, want u bent niet de enige.

Lees meer

Bezuinigen op energie

15 augustus 2023

Bijna alle apparaten gebruiken energie. Van uw wasmachine en cv-ketel tot de oplader van uw telefoon en misschien ook wel uw fiets. U kunt eigenlijk niet meer zonder. Ongetwijfeld is uw energierekening dan ook een stuk hoger dan vroeger. In het afgelopen jaar werd deze stijging (voor een deel) opgevangen door de overheid met het prijsplafond, maar dit was helaas een tijdelijke regeling.

Lees meer

Vierkante ogen van scherm kijken

15 mei 2023

In de huidige maatschappij komen we er niet onderuit; het kijken naar een scherm. Alle informatie die we zoeken is gedigitaliseerd. Al ons vermaak is te vinden op een scherm. Zelfs in de buitenwereld worden schermen gebruikt in etalages, menu’s en meer.

Lees meer

ScheidingsATLAS

09 mei 2023

Doelgroep: Ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn   Onderwerp: Scheiding  Soort training: Groepstraining  Aantal deelnemers: Maximaal 12  Datums: Dinsdag 9 mei 2023 van 19.00 uur tot 22.00 uur  Dinsdag 6 juni 2023 van 19.

Lees meer

Fit voelen in de lente doet u zo

01 mei 2023

In de lente voelen we ons altijd fitter dan in de winter. De dagen zijn weer langer en we kunnen eindelijk onze gemiste hoeveelheid vitamine D inhalen. We kunnen ‘s avonds in het zonnetje zitten en genieten van het weer. Logischerwijs brengt deze periode van het jaar ook veel ongezond eten met zich mee; een snackje op het terras, een pizza in het park of een week lang elke avond barbecueën.

Lees meer

Speeltuin De Viking dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden

23 maart 2023

  Voor speeltuin “De Viking” in Braakhuizen-Zuid is de gelijknamige stichting dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden die zich in willen zetten voor het beheer en de exploitatie van de speeltuin. De stichting zoekt zowel een voorzitter, secretaris als penningmeester die er samen met een groep enthousiaste vrijwilligers voor zorgen dat de speeltuin kan blijven draaien.

Lees meer

Zo doet u uw belastingaangifte

06 maart 2023

Elk jaar in maart is het weer zo ver; tijd voor de belastingaangifte. Veel mensen zien hier tegenop. Het kan ingewikkeld of onduidelijk zijn. Toch is het vaak heel belangrijk dat u aangifte doet. Hoe u zich hierop voorbereid en hoe u aangifte doet, leest u in dit artikel.

Lees meer

Inwonersondersteuning Geldrop-Mierlo

17 januari 2023

Inwonersondersteuning Geldrop-Mierlo biedt ondersteuning bij het vinden van de juiste oplossing. Of het nu gaat om zorg, onderwijs, inkomen of iets anders. Op persoonlijke en vertrouwelijke basis luisteren ze naar u. En samen met u zoeken inwonersondersteuners een antwoord of oplossing.

Lees meer

Welkom op Onze Wegwijzer

16 januari 2023

Onze wegwijzer in Geldrop-Mierlo is een website waar je alle verenigingen, organisaties en activiteiten kunt vinden in onze gemeente, waar je gebruik van kan maken zonder verwijzing van een huisarts of specialist.  Deze website is van ons allemaal: inwoners, professionals, organisaties en de gemeente.

Lees meer

Verander uw gedrag om nieuwjaarswensen te realiseren

02 januari 2023

Hoelang houdt u het vol om aan uw nieuwjaarsdoelen te werken? De meeste mensen stoppen ergens halverwege februari. Zonde, maar dit heeft z’n redenen. Denk bijvoorbeeld aan gebrek aan tijd, middelen of motivatie. Hoe is dit bij u? Om dingen écht blijvend te veranderen, moet er meestal ook écht iets veranderen in de manier waarop u dingen aanpakt.

Lees meer