Geslaagde opening van Onze Wegwijzer

Logo onze wegwijzer

Op donderdag 26 oktober vierde Onze Wegwijzer haar opening. Een samenwerking tussen verschillende organisaties binnen de gemeente Geldrop-Mierlo waarbij het helpen van de inwoners centraal staat. Er is nu één loket waar alle inwoners van Geldrop-Mierlo terechtkunnen met vragen over wonen, financiën, welzijn en zorg. Inwoners en professionals uit de gemeente waren welkom om samen met de betrokken partijen de opening te vieren. 

Ook Langer Thuis Wijzer en de Financiële Werkplaats vierden deze dag hun opening. Beide zijn nieuwe initiatieven en partner in Onze Wegwijzer. 

Informatiemarkt

Door middel van een informatiemarkt in de Weeffabriek, maakten de bezoekers kennis met de partners in Onze Wegwijzer. Welke vragen kunnen zij beantwoorden? Wat doen zij nog meer? Een aantal bezoekers ging diezelfde dag al naar huis met een antwoord op hun vraag. Anderen reageerden enthousiast en lieten zich informeren over alle mogelijkheden. De behoefte aan één plaats voor alle vragen blijkt groot. Niet alleen onder inwoners, maar ook professionals uit de gemeente kunnen nu beter doorverwijzen.

Officiële opening

Bij een officiële opening hoort ook een officieel moment. Zo sprak wethouder Mathil Sanders - de Jonge van ''een feestje voor alle inwoners''. Ze vertelde over de drempels waar zij als voormalig wijkverpleegkundige tegen aanliep, en hoe fijn het is dat er nu één plaats is waar alle inwoners terechtkunnen. Ook kwamen bestuurders en medewerkers van de partners in Onze Wegwijzer aan het woord. Allemaal zijn ze het eens: de inwoners van de gemeente staan voorop. En door goed samen te werken en kennis en informatie te delen, kunnen de organisaties hen het beste helpen. 

Kom langs en stel uw vraag

Onze Wegwijzer is drie dagdelen per week te bezoeken in de Weeffabriek in Geldrop

  • Dinsdagmiddag 13.00 uur tot 16.30 uur
  • Woensdagochtend 09.00 uur tot 12.00 uur
  • Donderdagmiddag 13.00 uur tot 16.30 uur

U bent van harte welkom om langs te komen en uw vraag te stellen. Wij ontvangen u graag met een lekker kopje koffie in het Weefcafé!