Partners in Onze Wegwijzer

Binnen Onze Wegwijzer zijn diverse organisaties en instanties aangesloten. Hieronder zie je welke partners samenwerken binnen Onze Wegwijzer en waarom zij het belangrijk vinden om de krachten te bundelen.

Langer Thuis Wijzer

Langer Thuis wijzer Logo

 

 


Er zijn veel verschillende mogelijkheden die langer zelfstandig thuis wonen voor ouderen makkelijker maken. Langer Thuis Wijzer is er om u te informeren en adviseren over de mogelijkheden in Gemeente Geldrop-Mierlo. Dus heeft u behoefte aan ondersteuning thuis? Op zoek naar een zinvolle invulling van uw dag? Bent u nieuwsgierig welke seniorenwoningen er in Geldrop zijn? Wilt u meer weten over het aanvragen van een zorgindicatie? Of heeft uw een andere vraag over welzijn, wonen of zorg. We helpen u graag onder het genot van een kopje koffie. Kom gerust langs.

We zitten voor u klaar op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur in de Weeffabriek in Geldrop.  U mag uw vraag ook mailen naar info@langerthuiswijzer-geldropmierlo.nl. Of bekijk onze website https://langerthuiswijzer-geldropmierlo.nl

Bibliotheek Dommeldal

(Informatiepunt Digitale Overheid & Taalhuis)

Bibliotheek Dommeldal

 

 

Bij Bibliotheek Dommeldal vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Taal, rekenen en computervaardigheid spelen daarbij een grote rol. Daarom staan wij voor je klaar als je beter wilt leren lezen, schrijven, rekenen, spreken en luisteren, of je digitale vaardigheden wilt bijspijkeren. En helpen we je ook verder als je een probleem hebt met internet, omdat je bijvoorbeeld een DigiD moet aanvragen of je rijbewijs moet verlengen.

We zijn blij dat we onderdeel zijn van Onze Wegwijzer, omdat het een plek is waar jij als inwoner van Geldrop-Mierlo met al je vragen terechtkunt. En waar wij nauw kunnen samenwerken met anderen, zodat we je nog beter van dienst kunnen zijn.

De Financiële Werkplaats

De Financiële Werkplaats is een samenwerking van verschillende vrijwilligersorganisaties die werkzaam zijn op in het financiële gebied. Deze organisaties zijn:

 • Vincentiusvereniging
 • BudgetMaatje
 • De Voedselbank
 • Diaconiën van de protestantse en katholieke kerk
 • De LEVgroep
 • Team Toegang
 • Sociaal Raadslieden

Wij werken samen om de inwoners van de gemeente Geldrop – Mierlo te begeleiden bij hun financiële huishouding en andere problemen die samenhangen met de financiële situatie. Wij hebben als doelstelling om samen met de inwoner weer grip te krijgen op de situatie en deze zo te verbeteren. 

LEVgroep

Logo LEV groep Geldrop Mierlo

 

Wij vinden het belangrijk om samen te werken met inwoners en de juiste partners. Er zijn veel (maatschappelijk)e partners die zich in willen zetten voor inwoners. Hierdoor is het zowel voor de inwoner als voor professionele organisaties een zoektocht ‘wie waarvan is’. Wij staan dicht bij de inwoner én de partners en zetten ons in om de juiste partijen bij elkaar aan tafel te zetten. Wij willen zeker als het om welzijn gaat de regierol pakken. Maar zijn ook in staat om voor andere thema’s inwoners te mobiliseren en partijen bij elkaar te brengen. 

LEVgroep biedt veel vrijwilligersdiensten aan. Denk aan buurtbemiddeling, dit wordt ingezet voor het oplossen van geschillen tussen buren en het verbeteren van de onderlinge communicatie. Welzijnsbezoeken, waarbij we op huisbezoek gaan bij 75-plussers en kijken hoe het met iemand gaat. Sociaal Raadsliedenwerk, waarbij we inwoners ondersteunen op juridisch en financieel gebied. En nog veel meer mooie projecten. Meer weten? Kijk dan op: https://www.levgeldrop-mierlo.nl/lev-geldrop-mierlo.  

CMD Team Toegang

Logo Geldrop Mierlo
 

 

 

 • Zoekt u begeleiding en ondersteuning bij het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren?
 • Wilt u weten of u in aanmerking komt voor hulp via de Wmo (Wet maatschappelijke
 • ondersteuning).
 • Komt u niet (meer) rond, heeft u schulden of een betalingsachterstand waar u zelf niet
 • meer uitkomt en zoekt u hier ondersteuning bij?
 • Heeft u een vraag over zorg, wonen, relaties, geldzaken en/of vrijwilligerswerk?

Voor al deze vragen kunt u terecht bij CMD Team Toegang van gemeente Geldrop-Mierlo. Samen met u kijken we wat u nog zelf kunt en waar ondersteuning nodig is. Bezoek ons tijdens de openingstijden van Onze Wegwijzer in de Weeffabriek! CMD Team Toegang is ook bereikbaar op telefoonnummer 040-289 38 99. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Bureau Sociale Raadslieden

Inwonersondersteuning Geldrop-Mierlo

Inwonersondersteuning logo

 

 


InwonersOndersteuning Geldrop-Mierlo biedt hulp, wanneer u een vraag heeft maar niet weet waar u het antwoord kunt vinden. Het kan ook dat u niet goed weet wat uw vraag is. U bevindt zich in een situatie waarbij u hulp kunt gebruiken, maar weet niet waar u moet beginnen. Dan is een gesprek met een van onze InwonersOndersteuners een goed idee. Want of het nu gaat om zorg, ondersteuning, deelnemen in de samenleving, werk, inkomen, jeugd of wonen. Op persoonlijke en vertrouwelijke basis luisteren ze naar u. Samen met de InwonersOndersteuners maakt u een plan om uw lever beter te organiseren. 

InwonersOndersteuners zijn er voor alle inwoners van alle leeftijden. Door onze samenwerking met de vrijwillig en onafhankelijke cliëntondersteuners van SeniorenBelangen bieden wij voor iedere inwoner in Geldrop-Mierlo een luisterend oor.

Wij gaan ook met u mee naar een gesprek dat u lastig of spannend vindt. Of wanneer het gewoon fijn is als er een onafhankelijke persoon met u meeluistert zodat u niet alleen alles hoeft te onthouden. Uiteraard werken we samen met Onze Wegwijzer. Indien u daar met meerdere onderdelen te maken krijgt en het fijn vindt als er iemand is die u helpt om het overzicht te houden, weet ons dan ook te vinden. 

Voor meer informatie: Home