Ga naar een bijeenkomst of cursus over opvoeden. Of bekijk één van de onderstaande organisaties.
Wij zijn er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Met een steuntje in de rug vinden ze de kracht, het vertrouwen en de energie om hun leven weer op te pakken.
Jaarlijks geven zo'n 500 goed getrainde vrijwilligers dat steuntje aan zo'n 1400 deelnemers. En dat werkt! Humanitas Eindhoven werkt binnen drie verschillende thema's: eenzaamheid/participatie, opvoeden en opgroeien aan zeven verschillende activiteiten. Wij zijn actief in Eindhoven en ook in Geldrop-Mierlo.
In Geldrop- Mierlo bieden we drie verschillende vormen van ondersteuning aan:
Wil je meer weten over onze aanpak en projecten? Kijk dan op de website of bekijk ons filmpje : https://www.youtube.com/watch?v=CJFY1c3sJh8
Er zijn nieuwe folders opgesteld die ouders en professionals kunnen helpen om de leefstijl van kinderen te verbeteren.
In de folders staan adviezen en tips over vier leefstijlonderwerpen:
1. eten & drinken
2. bewegen
3. schermgebruik
4. Slapen
Er zijn drie folders voor de volgende leeftijdsgroepen: 0-4 jaar, 4-12 jaar en 12-18 jaar. De folders zijn ontwikkeld door Linda Kramer- de Wit, jeugdarts.
Ze zijn te gebruiken door ouders en professionals die met kinderen werken.
De folders zijn hier terug te vinden:
- Leefstijltips voor kinderen 0-4 jaar (PDF)
- Leefstijltips voor kinderen 4-12 jaar (PDF)
- Leefstijltips voor kinderen 12-18 jaar (PDF)
Is de zorg voor uw kind te zwaar? Heeft u veel moeite met de opvoeding? Zoek dan hulp. Ga naar uw huisarts. Misschien kunt u hulp krijgen bij u thuis. Voor u, uw kind, of voor het hele gezin.
Ga naar de website van het Nederlands Jeugdsinstituut. Hier vindt u veel informatie, advies en tips.
Of ga naar de website van GGD Brabant Zuidoost voor meer informatie.
Van een nare gebeurtenis kan een kind nog lang last hebben. Dit heet een trauma. Uw kind kan last hebben van nachtmerries, angst, piekeren en slecht slapen.
De huisarts kan helpen. Hij of zij kan uw kind doorverwijzen naar andere hulpverleners. Een kinderpsycholoog bijvoorbeeld.
Soms geeft het gedrag van een kind problemen. Voor het kind zelf, of voor de mensen om hem heen. Voorbeelden van gedragsproblemen zijn:
Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind?
Zoek hulp voor uw kind. Ga naar de huisarts.
Op de website Help! Mijn dierbare is verslaafd vindt u informatie over het omgaan met een verslaafd kind. U kunt zich hier ook aanmelden voor een informatiemiddag of telefonisch advies krijgen.