Vraag vrienden, familieleden of buren u te helpen. Of huur een schoonmaker in, of vraag een vrijwilliger.
Hulpmiddelen kunnen het huishouden makkelijker maken. Bijvoorbeeld een stastoel of een robotstofzuiger. Kijk voor de mogelijkheden op de website Hulpmiddelenwijzer.
Kunt u zonder hulp niet zelfstandig thuis blijven wonen? Dan helpt de gemeente u. Samen met de gemeente kijkt u welke hulp u nodig heeft. U krijgt dan bijvoorbeeld hulp in de huishouding.
Keukenhulpmiddelen maken het koken makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan openers, een stastoel of een veilige kookplaat. Kijk voor de mogelijkheden op Hulpmiddelenwijzer.nl.
Vraag vrienden, familieleden of buren om u te helpen, of om af en toe voor u te koken.
Steeds meer supermarkten verkopen gezonde kant-en-klaarmaaltijden.
Schakel een maaltijdservice in. Een maaltijdservice bezorgt een magnetronmaaltijd of een warme maaltijd bij u thuis.
Vraag vrienden, familieleden of buren u te helpen. Of vraag een vrijwilliger.
Kijk op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Hier vindt u huisdierbijsluiters met tips over de verzorging van uw huisdier.
De mensen van Dierenbuddy of OOPOEH kunnen tijdelijk de zorg voor uw huisdier van u overnemen.
Of vraag aan familie of vrienden of zij kunnen helpen. Is er niemand in uw omgeving die hulp kan bieden? Neem dan contact op met een hondenuitlaatservice of een gastgezin voor katten.
Dierenbuddy levert in heel Nederland een gratis dienstverlening aan diereneigenaren die tijdelijke hulp nodig hebben bij het verzorgen van hun huisdier. Dat doet zij door o.a. het inzetten van vrijwilligers die helpen bij de zorg van een dier of het inzetten van een tijdelijk gastgezin voor het dier.
Vraag of iemand in uw omgeving boodschappen voor u kan doen. Of laat uw boodschappen door de supermarkt thuisbezorgen. Kijk op de website van uw supermarkt of op Boodschappenspot. Of vraag het bij de supermarkt zelf.